Quantcast
Αγώνας για τη διάσωση της ιταλικής τράπεζας Banca Carige: Η ΕΚΤ διόρισε προσωρινούς διαχειριστές - enikonomia.gr
share

Αγώνας για τη διάσωση της ιταλικής τράπεζας Banca Carige: Η ΕΚΤ διόρισε προσωρινούς διαχειριστές

δημοσιεύτηκε:

Τρεις προσωρινούς διαχειριστές για να αναλάβουν τον έλεγχο της ιταλικής Banca Carige διόρισε η ΕΚΤ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η προσπάθειά της επικεντρώνεται στο να σωθεί η τράπεζα που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς απέτυχε να αυξήσει τα κεφάλαιά της στα τέλη της περσινής χρονιάς.


«Η ΕΚΤ διόρισε τους Φάμπιο Ινοσέντσι, Πιέτρο Μοντιάνο και Ραφαέλε Λένερ ως προσωρινούς διαχειριστές… επιφορτισμένους με τη διασφάλιση της σταθερότητας της (Carige)», αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της.

Η Carige, που έχει την έδρα της στη Γένοβα, δεν κατάφερε τον περασμένο μήνα να πετύχει τη στήριξη των μετόχων της για μία έκδοση μετοχών 400 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της από ιταλικές τράπεζες, προκειμένου να θωρακισθεί ο κλάδος από τον κίνδυνο μίας νέας κατάρρευσης τράπεζας. Η απόφαση ελήφθη μετά την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Carige, περιλαμβανομένων του προέδρου Μοντιάνο και του διευθύνοντος συμβούλου Ινοσέντσι, λόγω της αποτυχίας έγκρισης της αύξησης κεφαλαίου.

Η ιταλική Αρχή για την εποπτεία της αγοράς ανέστειλε σήμερα τις συναλλαγές σε μετοχές της Carige για μία ημέρα, μετά από αίτημα της τράπεζας. Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών σημείωσαν πτώση μετά την είδηση, με τον δείκτη τους να υποχωρεί 2,2%.

Η ΕΚΤ, που εποπτεύει άμεσα τη 10η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα είχε ζητήσει από την Carige να ολοκληρώσει το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσής της και να επιδιώξει τη συγχώνευσή της με μία ισχυρότερη τράπεζα. Μεγαλύτερος επενδυτής της Carige είναι η ιταλική οικογένεια Μαλακάλτσα που κατέχει ποσοστό 27,6% μετά την επένδυση άνω των 400 εκατ. ευρώ που έκανε για ένα μερίδιο που αξίζει 20 εκατ. ευρώ με τις σημερινές αγοραίες τιμές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.