Quantcast
Η Τουρκία στέλνει το Μπαρμπαρός στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - enikonomia.gr
share

Η Τουρκία στέλνει το Μπαρμπαρός στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, η Τουρκία στέλνει ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός για σεισμογραφικές έρευνες.


Σε συνέχεια των υψηλών τόνων που χρησιμοποίησε η Άγκυρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, νωρίς σήμερα το πρωί , οι τουρκικές αρχές εξέδωσανNAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Μπαρμπαρός και τα συνοδευτικά M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επικαλύπτει τμήμα της κυπριακή ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει αναγγείλει για σήμερα και τη διεξαγωγή «διμερούς άσκησης με συμμετοχή τουρκικών και συμμαχικών ναυτικών μονάδων σε περιοχή νότια του Καστελόριζου», όπου η ευθύνη για έκδοση ΝΑVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει τα στρατιωτικά γυμνάσια στα νότια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του με αφορμή το νέο έτος, ανέφερε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματά της στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.



Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.