Quantcast
Die Welt: Η δύσκολη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Die Welt: Η δύσκολη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Στις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία μετά την “αλλαγή φρουράς” στην ηγεσία των κυβερνώντων χριστιανοδημοκρατών (CDU) αναφέρεται η εφημερίδα Die Welt. Σε σχετική ανάλυση ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει ότι η διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ από την Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ στην ηγεσία του κόμματος δεν έχει ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, ενώ άδηλες παραμένουν οι προθέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως υποστηρίζει, “η CDU δεν βίωσε παρά μόνον έναν κατ’ επίφαση ανταγωνισμό πολιτικών θέσεων. Πίσω από τις κλειστές θύρες οι πραγματικές διαφορές παραμένουν, όπως γινόταν και προηγουμένως”.

Με ασυνήθιστα οξύ ύφος ο αρθρογράφος περιγράφει την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανατρέχοντας στο παρελθόν. Όπως επισημαίνει, “το ότι (η Μέρκελ) τον παραγκώνισε ψυχρά και αποφασιστικά και στη συνέχεια τον ταπείνωσε πολλές φορές, θα πρέπει να ήταν μία οδυνηρή εμπειρία για τον Σόιμπλε, για να το διατυπώσουμε κομψά. Ο μαθητής είχε υποσκελίσει τον δάσκαλο. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέθετε τη σχεδόν υπεράνθρωπη πειθαρχία που χρειαζόταν, ώστε σχεδόν να μη φαίνεται ότι ενοχλείται. Επιτελούσε τα όποια καθήκοντά του με ηρωισμό. (Σχεδόν) πάντοτε υπηρετούσε πιστά, αλλά μάλλον σκεπτόταν ότι σε τελική ανάλυση δεν έχει και πολλή σημασία ποιος θα είναι καγκελάριος υπό τις οδηγίες του…”


Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.