Quantcast
WSJ: Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος

δημοσιεύτηκε:

H Τουρκία ζητεί μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ – όπως αεροπορικές επιθέσεις, μεταφορές και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας – για να μπορέσουν οι δυνάμεις της να αναλάβουν την κύρια ευθύνη αντιμετώπισης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι τουρκικές απαιτήσεις είναι τόσο μεγάλες που, αν ικανοποιούνταν πλήρως, ο αμερικανικός στρατός πιθανόν θα διεύρυνε την εμπλοκή του στη Συρία αντί να τη μειώσει, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι. Αυτό θα ήταν απογοητευτικό για τον στόχο του προέδρου Τραμπ να μεταθέσει στην Τουρκία την αποστολή για το «αποτελείωμα» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι συζητήσεις για το πώς θα μπορούσε να αναλάβει η Τουρκία την αποστολή στη Συρία θα γίνουν στην Άγκυρα την Τρίτη, εν μέσω μεγάλων επιφυλάξεων στο Πεντάγωνο ότι η Τουρκία μπορεί να αντικαταστήσει με επάρκεια την αμερικανική αποστολή. Στις συζητήσεις θα συμμετέχει και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε συμφωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αντικατάσταση της αμερικανικής δύναμης στη Συρία από τον τουρκικό στρατό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.