Quantcast
Απογοητευμένη η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης για το plan B της Μέι σχετικά με το Brexit - enikonomia.gr
share

Απογοητευμένη η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης για το plan B της Μέι σχετικά με το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Την απογοήτευσή της για το “plan B” της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι σχετικά με την έξοδο από την ΕΕ, εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Η Μέι προσπάθησε τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο βρετανικό κοινοβούλιο όσον αφορά στο Brexit προτείνοντας να επιδιώξει περισσότερες παραχωρήσεις από την Ε.Ε σχετικά με το δίχτυ ασφαλείας, γνωστό ως backstop, που έχει στόχο να αποτραπούν οι τελωνειακοί έλεγχοι στα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας.

“Ναι έχω απογοητευτεί (…) Δεν προοδεύουμε με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός προσθέτοντας ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχασε μια ευκαιρία να συγκεντρώσει υποστήριξη για την συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ για το Brexit.

Επιπλέον η Μπάρλεϊ σημείωσε ότι, το σχέδιο συμφωνίας δεν θα αλλάξει, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ευελιξία όσον αφορά το χρονικό διάστημα αν γίνει ένα δεύτερο δημοψήφισμα. “Αυτό θα μπορούσε να ηρεμήσει την κατάσταση”, πρόσθεσε.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.