Quantcast
Η Λισαβόνα συντάσσεται με το ευρωπαϊκό τελεσίγραφο στον Μαδούρο - enikonomia.gr
share

Η Λισαβόνα συντάσσεται με το ευρωπαϊκό τελεσίγραφο στον Μαδούρο

δημοσιεύτηκε:

Η Πορτογαλία συντάσσεται με το τελεσίγραφο που απηύθυναν ευρωπαϊκές χώρες προς τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο καλώντας τον να διοργανώσει εκλογές εντός οκτώ ημερών, διαφορετικά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό θα αναγνωριστεί επίσημα για να ηγηθεί αυτής της διαδικασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

“Είτε ο Νικολάς Μαδούρο θα δεχτεί να μετάσχει σε αυτές τις εκλογές και να κινήσει αυτή τη διαδικασία, ώστε αυτές να διεξαχθούν υπό μια ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, είτε θα αναγνωρίσουμε ως μόνη νόμιμη αρχή για την οργάνωση αυτής της εκλογικής διαδικασίας την Εθνοσυνέλευση και τον πρόεδρό της” Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας στον ραδιοφωνικό σταθμό TSF.

Η Λισαβόνα συντάσσεται έτσι με τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο που απηύθυναν νωρίτερα σήμερα τελεσίγραφο στον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και του διεμήνυσαν ότι θα αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως “πρόεδρο” της Βενεζουέλας, αν δεν προκηρυχθούν εκλογές εντός “οκτώ ημερών”.

Μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μια εβδομάδα θα ήταν κατάλληλη προθεσμία”, υπογράμμισε ο πορτογάλος υπουργός. “Κατά την άποψή μας, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έξοδος από το πολιτικό αδιέξοδο και την πολύ σοβαρή κοινωνική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Βενεζουέλα παρά μόνο μέσα από ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές, σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες”, πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.