Quantcast
Απόπειρες εκφοβισμού της οικογένειάς του καταγγέλλει ο Γκουαϊδό - enikonomia.gr
share

Απόπειρες εκφοβισμού της οικογένειάς του καταγγέλλει ο Γκουαϊδό

δημοσιεύτηκε:

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε τις απόπειρες εκφοβισμού της οικογενείας του λέγοντας ότι καθιστά υπεύθυνο τον επικεφαλής του κράτους Νικολάς Μαδούρο.

«Δεν θα με εκφοβίσουν», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους μπροστά από την κατοικία του στο Καράκας, με την 20μηνη κόρη του στην αγκαλιά και την σύζυγό του στο πλευρό του.

Ο Χουάν Γκουαϊδό είχε μόλις καταγγείλει ότι άνδρες που δήλωσαν ότι ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (FAES) είχαν έλθει στο σπίτι του και ρωτούσαν πού βρίσκεται η σύζυγός του Φαμπιάνα Ροσάλες και η οικογένειά του.

«Ο στόχος ήταν προφανής … Στους υπαλλήλους αυτούς λέω: μην περάσετε την κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

Ο διοικητής της αστυνομίας Κάρλος Αλφρέντο Πέρες Αμπουέδα από τη πλευρά του διέψευσε τις καταγγελίες του Χουάν Γκουαϊδό.

«Είναι τελείως ψέμα», έγραψε στο Twitter.

Σε ομιλία του για την παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος για την έξοδο της χώρας του από την κρίση, ο Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε τις πιέσεις που υφίσταται η οικογένειά του.

«Οσοι προσπαθούν να σαμποτάρουν την δημοκρατία και να επιτεθούν στον Γκουαϊδό θα υποστούν τις συνέπειες», είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου έχει αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Δεν θα ανεχθούμε κακό για όσους αγωνίζονται για την ελευθερία», προειδοποίησε χθες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, καταγγέλλοντας στο Twitter πράξη «εκφοβισμού».

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Λουίς Αλμάγκρο καταδίκασε επίσης με δριμύτητα τα γεγονότα που κατήγγειλε ο Χουάν Γκουαϊδό.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.