Quantcast
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρου: Προγραμματίζονται κι άλλες γεωτρήσεις - enikonomia.gr
share

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρου: Προγραμματίζονται κι άλλες γεωτρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται κανονικά, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προγραμματίζονται εντός του έτους και νέες διερευνητικές γεωτρήσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες και είναι καθοριστικό να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των πρόσφατων διερευνητικών γεωτρήσεων.

Παράλληλα, ο Πρόδρομος Προδρόμου επισημαίνει την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Υδρογονανθράκων, το οποίο αποτελεί απάντηση και στις αναφορές της τουρκοκυπριακής πλευράς για κατάχρηση των δικαιωμάτων της από τους Ελληνοκυπρίους.


Στέλνει επίσης το μήνυμα ότι η εξέλιξη την οποία θα δει η Λευκωσία αφορά στις απειλές και τις παράνομες επεμβάσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επισημαίνει ότι με την επιθετικότητα και τη λογική της κλιμάκωσης, που παρατηρούμε τώρα, δημιουργούνται αμφιβολίες και για το κατά πόσον η Τουρκία έχει τη βούληση και την ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Πηγή: philenews.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.