Quantcast
Σήμερα τα αποτελέσματα της ExxonMobil για το τεμάχιο 10 - enikonomia.gr
share

Σήμερα τα αποτελέσματα της ExxonMobil για το τεμάχιο 10

δημοσιεύτηκε:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δύο ερευνητικών γεωτρήσεων, που διενήργησε η κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Για τις ανακοινώσεις βρίσκεται στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Τρίσταν Αστρεϊ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η παρουσία του υψηλόβαθμου στελέχους του μεγαλύτερου παγκοσμίως ενεργειακού κολοσσού στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δημιουργεί θετικές προσδοκίες.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 14.00 από κοινού από τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον Αντιπρόεδρο της Exxon, Τρίσταν Άσπρεϊ.

Θα προηγηθεί ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δομή πετρωμάτων, ανάλογη με εκείνη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ, και ανάλογη μορφολογία εντοπίζονται στο τεμάχιο στο τεμάχιο “10” της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση θα αφορά διαπίστωση ενός καλού, υπό την έννοια του εμπορεύσιμου, κοιτάσματος ως αποτέλεσμα της γεώτρησης στο στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10.

Η γεώτρηση στο στόχο «Δελφύνη» δεν έδωσε κοίτασμα, έδωσε όμως σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες οδηγούν την κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum σε μελέτη για επαναφορά στην ίδια περιοχή.

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται ως «προκαταρτικά», αφού και στους δύο στόχους φαίνεται ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες γεωτρήσεις.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE.COM


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.