Quantcast
Handelsblatt: Πιο αισιόδοξος ο οίκος Moody's για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Πιο αισιόδοξος ο οίκος Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

O oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s βλέπει ξανά πιο αισιόδοξα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, ο Moody’s αναβάθμισε αργά το βράδυ της Παρασκευής το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες στο Β1 από το Β3. Όπως σημειώνει η εφημερίδα «ο λόγος αυτής της αναβάθμισης οφείλεται στο φως που διαφαίνεται πλέον στην αγορά εργασίας, στη βελτίωση της οικονομίας και τη θετική πορεία του χρέους”.

Επίσης ελήφθησαν υπόψη οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Την προοπτική για το ελληνικό αξιόχρεο η Moody’s χαρακτηρίζει “σταθερή‘”ενώ σε προηγούμενες αξιολογήσεις την είχε χαρακτηρίσει “θετική”. Έτσι o οίκος αξιολόγησης δεν αναμένει καμία αλλαγή στου αξιόχρεου στο άμεσο μέλλον».

Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα από το 2010 έχει λάβει από τους εταίρους της δάνεια ύψους 280 δισ. ευρώ. Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώθηκε το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ το χρέος της χώρας ανέρχεται σχεδόν στο 180% του ΑΕΠ, γράφει η γερμανική εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη».

«Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας είναι κρίσιμη για το ύψος των επιτοκίων που πρέπει να καταβάλει μια χώρα στους δανειστές της σε περίπτωση νέων χρεών: όσο καλύτερη είναι αξιολόγηση, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα επιτόκια», σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.