Quantcast
Μετά τον "Γλαύκο" έρχεται ο... «Σπύρος» και ο «Εζεκίας» στην κυπριακή ΑΟΖ - Πώς επιλέγονται τα ονόματα των στόχων γεωτρήσεων - enikonomia.gr
share

Μετά τον “Γλαύκο” έρχεται ο… «Σπύρος» και ο «Εζεκίας» στην κυπριακή ΑΟΖ – Πώς επιλέγονται τα ονόματα των στόχων γεωτρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Μετά την ανακάλυψη του«Γλαύκου» η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας εισηγείται όπως επόμενοι στόχοι της ExxonMobil-Qatar Petroleum να ονομαστούν «Σπύρος» και «Εζεκίας», ήταν ένας από τους αστεϊσμούς που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου κεκλεισμένων των θυρών ενημερώθηκαν από τον υπουργό Ενέργειας για τα πιο εμπιστευτικά στοιχεία της ανακάλυψης του κοιτάσματος.

Επίσης, οι βουλευτές, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του επικεφαλής της ExxonMobil στην Κύπρο, Βαρνάβα Θεοδοσίου, που συμμετείχε σε ένα μέρος της κλειστής συνεδρίασης, ρώτησαν για την προέλευση του ονόματος «Γλαύκος» και τη διαδικασία ονοματολογίας των στόχων γεωτρήσεων.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η επιλογή του ονόματος «Γλαύκος» προήλθε από στέλεχος της ExxonMobil που ανέλυε σεισμογραφικά και άλλα δεδομένα και συμμετείχε στην επεξεργασία του εν λόγω στόχου. Είναι άνθρωπος της θάλασσας και επέλεξε ένα μυθολογικό όνομα συνδεδεμένο με τη θάλασσα, ήταν η εξήγηση που δόθηκε στους βουλευτές.


Ασφαλώς το ενδιαφέρον των βουλευτών δεν περιορίστηκε στα γνωσιολογικά, αλλά επεκτάθηκε και σε λεπτομέρειες σε σχέση με τη γεώτρηση όπως και θέματα γεωπολιτικής. Εξασφάλισαν σαφή αναφορά του εκπροσώπου της ExxonMobil, για επέκταση της παρουσίας του αμερικανικού κολοσσού και συνέχιση της δραστηριότητας του στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως και θετική απάντηση ως προς την αναμενόμενη επιβεβαιωτική γεώτρηση στον «Γλαύκο».

Πηγή: philenews.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.