Quantcast
Ταγιάνι: Το Brexit μπορεί να καθυστερήσει μόνο για λίγες εβδομάδες - enikonomia.gr
share

Ταγιάνι: Το Brexit μπορεί να καθυστερήσει μόνο για λίγες εβδομάδες

δημοσιεύτηκε:

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει το πολύ για λίγες εβδομάδες δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι στον γερμανικό Όμιλο εφημερίδων Funke διευκρινίζοντας ότι, είναι κρίσιμο να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit,

Η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει στις 29 Μαρτίου από την ΕΕ , με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει “άλλη μια προσπάθεια” για να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και να επιτραπεί τελικά η υιοθέτηση της συμφωνίας διαζυγίου την ερχόμενη Τρίτη, στη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

“Είναι πλέον ζήτημα να αποτραπεί το μεγαλύτερο από όλα τα λάθη – ένα χαοτικό Brexit χωρίς κανονισμένες συμβατικές ρυθμίσεις” τόνισε ο Ταγιάνι .

Μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία (no-deal Brexit) θα είναι μια καταστροφή για την βρετανική οικονομία και θα βλάψει επίσης την Ένωση, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι θα ήταν χαρούμενος αν η Βρετανία παρέμενε στο μπλοκ.

Όπως τόνισε, η διατύπωση της πολιτικής διακήρυξης για το Brexit ενδέχεται να είναι ελαφρώς πιο σαφής, αλλά απέκλεισε αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης, ειδικά στο ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας.

“Είμαι πεπεισμένος ότι η ημερομηνία αποχώρησης μπορεί να μετατεθεί το πολύ για λίγες εβδομάδες, από το τέλος Μαρτίου στις αρχές Ιουλίου το μέγιστο”, δήλωσε.

Ο Ταγιάνι επισήμανε ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να αιτιολογήσει μια αναβολή του Brexit, όπως να επιθυμεί να αξιοποιήσει τον επιπλέον χρόνο για να διεξαγάγει νέες εκλογές ή ένα νέο δημοψήφισμα.

“Αποφάσισαν να αποχωρήσουν – είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μας”, είπε χαρακτηριστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.