Quantcast
Πώς "βλέπει" το βρετανικό πρόβλημα η FAZ - enikonomia.gr
share

Πώς “βλέπει” το βρετανικό πρόβλημα η FAZ

δημοσιεύτηκε:

To μεγάλο θέμα που απασχολεί τη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αφορά στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit.

Ποια τα σενάρια μετά την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για αναβολή του προγραμματισμένου για τις 29 Μαρτίου Brexit έως τον Ιούνιο και πώς πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ;

H FAZ ενδεικτικά σxoλιάζει: «Οι Βρετανοί επιθυμούν τώρα παράταση της προθεσμίας αποχώρησης από την ΕΕ, κάτι το οποίο θα είχε φυσικά περισσότερο νόημα από μια άναρχη έξοδο. Αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει στο να προκληθεί ζημιά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 23 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ξεκινούν οι ευρωεκλογές, τότε θα συνεχίσουν να ισχύουν και για τη Μ. Βρετανία οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Η ιδέα ότι το Λονδίνο μπορεί, χωρίς συμμετοχή στις ευρωεκλογές να παραμείνει στην ΕΕ μέχρι τέλος Ιουνίου, διότι η νέα Ευρωβουλή θα συνέλθει τον Ιούλιο, δημιουργεί μια νέα νομική γκρίζα ζώνη, η οποία μπορεί να δώσει έδαφος για προσφυγές». Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η ΕΕ τη δεδομένη στιγμή, γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, θα ήταν η αβεβαιότητα ως προς τη νομιμότητα των ευρωεκλογών ή τη νομιμοποίηση της επόμενης Κομισιόν. «Το χάος του Brexit είναι ένα βρετανικό πρόβλημα, δεν πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό», σημειώνει, τέλος, η FAZ.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.