Quantcast
FAZ: "Καμπανάκι" για την ιταλική οικονομία η αναβολή αξιολόγησής της από τη Moody's - enikonomia.gr
share

FAZ: “Καμπανάκι” για την ιταλική οικονομία η αναβολή αξιολόγησής της από τη Moody’s

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή την απόφαση του αμερικανικού οίκου Moody´s να αναβάλλει την προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ιταλίας η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ( FAZ) σχολιάζει: «Η Ρώμη δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει.

Ούτως ή άλλως ο Moody´s αξιολογεί το αξιόχρεο της Ιταλίας ένα επίπεδο πάνω από τα λεγόμενα σκουπίδια. Για ορισμένους επενδυτές η αναβολή ήταν αφορμή για αγορά ιταλικών ομολόγων.

Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει τίποτα στη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Η λαϊκιστική κυβέρνηση στη Ρώμη ερμήνευσε ως ένδειξη οικονομικής σταθερότητας την πρόσφατη απόφαση του οίκου Fitch να αναβάλει την υποβάθμιση του ιταλικού αξιόχρεου. Πρόκειται για λανθασμένη ανάγνωση από τη στιγμή που ο Fitch έκρινε ως αρνητικές τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας. Η Ιταλία κινδυνεύει να απολέσει την επενδυτική της βαθμίδα (Investment Grade) αν δεν σταματήσει τη διόγκωση του δημοσίου χρέους. Ως αποτέλεσμα δεν θα επιτρέπεται πλέον σε σημαντικούς θεσμικούς επενδυτές να προμηθεύονται ομόλογα του ιταλικού δημοσίου. Το μόνο που αποκλιμακώνει κάπως την κατάσταση στην Ιταλία είναι σήμερα η πολιτική φθηνού χρήματος της ΕΚΤ».

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.