Quantcast
Μικρή αναβολή του Brexit θα ζητήσει η Μέι - Επιστολή στην Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Μικρή αναβολή του Brexit θα ζητήσει η Μέι – Επιστολή στην Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα ζητήσει μια μικρή αναβολή του Brexit σε επιστολή της προς την ΕΕ , όπως μετέδωσαν τα δίκτυα BBC και Sky.

Η αναβολή, σχεδόν 3 χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, προκαλεί αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη του διαζυγίου και οι επιλογές είναι η έξοδος με την συμφωνία της Μέι, μια μεγαλύτερη αναβολή, μια άτακτη έξοδος ή ένα ακόμη δημοψήφισμα.

Μόλις 9 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου, στις 29 Μαρτίου, που συμφωνήθηκε πριν από δύο χρόνια με βάση το Άρθρο 50, η Μέι πρόκειται να ζητήσει αναβολή γραπτώς από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Αλλά η τελική διάρκεια της αναβολής δεν είναι σαφής με το πολιτικό κλίμα στο Λονδίνο να έχει βυθιστεί στο χάος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η Μέι δεν θα ζητήσει μεγάλη αναβολή. Μη κατονομαζόμενη πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η Μέι μοιράζεται την “απόγνωση” των πολιτών για την “αποτυχία του κοινοβουλίου να λάβει μια απόφαση”.

Εξηγώντας ότι η Μέι “δεν θα ζητήσει μεγάλη” αναβολή με την επιστολή της προς την ΕΕ, η πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: “Υπάρχει το σενάριο να δοθεί λίγος ακόμη χρόνος στο Κοινοβούλιο για να συμφωνήσει για τα επόμενα βήματα, αλλά ο λαός της χώρας περιμένει σχεδόν τρία χρόνια. “(Ο λαός) Βαρέθηκε με την αποτυχία του κοινοβουλίου να λάβει απόφαση και η πρωθυπουργός συμμερίζεται την απόγνωση του”.

Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ έχει δηλώσει ότι η ΕΕ δεν θα συμφωνήσει σε αναβολή χωρίς ένα “σαφές σχέδιο” από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου για το τι προτίθεται να πράξει στην περίπτωση αυτή.

Πάντως, η αναβολή δεν θα είναι πέραν του Ιουνίου σύμφωνα με το BBC. Η όποια καθυστέρηση θα πρέπει να συμφωνηθεί και από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και η Μέι θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσει για τις επιλογές που υπάρχουν με τους άλλους ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.