Quantcast
Συνεχίζονται οι αντιφατικές αντιδράσεις για την αύξηση των ενοικίων στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Συνεχίζονται οι αντιφατικές αντιδράσεις για την αύξηση των ενοικίων στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

«Οι απαλλοτριώσεις (των ομίλων ακινήτων) είναι σοσιαλιστικές ιδέες οι οποίες δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την αστική δημοκρατία », δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Münchner Merkur».

Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ραλφ Στέγκνερ δήλωσε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου «Redaktionsnetzwerk Deutschland» ότι «πρόκειται για μερικώς εγκληματική συμπεριφορά (των ομίλων που αυξάνουν τα ενοίκια), γίνεται εκμετάλλευση της ανάγκης για εξεύρεση κατοικίας (εκ μέρους τους)». Το κράτος πρέπει να αποδείξει πως είναι ικανό να δράσει», όπως τόνισε, σε αντίθεση με την πρόεδρο του κόμματός του, η οποία χθες απέκλεισε τις απαλλοτριώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έλαβαν χώρα σε όλη την Γερμανία διαδηλώσεις κατά της αύξησης των ενοικίων, στις οποίες έλαβαν μέρος δεκάδες χιλιάδες πολιτών. Οι οργανωτές των διαδηλώσεων επικαλούνται το άρθρο 15 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την -υπό προϋποθέσεις- μεταβίβαση ακινήτων στο δημόσιο έναντι αποζημιώσεως. Αυτό αφορά κυρίως όμιλο του Βερολίνου στην κατοχή του οποίου βρίσκονται 112.00 κατοικίες. Η αποζημίωση στην περίπτωση αυτή θα ανέρχονταν σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.