Quantcast
Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μακρόν - enikonomia.gr
share

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

Πτώση 10 μονάδων σημείωσε η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν τον Αύγουστο, φτάνοντας στο χαμηλότερο ποσοστό από την εκλογή του,σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ifop που διενεργήθηκε για το περιοδικό Paris Match και τον ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio.

Παράλληλα,σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 31% των Γάλλων πολιτών εγκρίνει τις ενέργειές του προέδρου της Γαλλίας, έναντι 41% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο.

Επισημαίνεται ότι, ο Μακρόν έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει κάτω από το 40% σε πολλές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017 οπότε εξελέγη στην προεδρία.

Στη δημοσκόπηση του Ifop ο Μακρόν εμφάνισε ποσοστό χαμηλότερο από του σοσιαλιστή προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ (32%) κατά την ίδια περίοδο της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μόνο το 32% των Γάλλων εκτιμά ότι ο Μακρόν «ακολουθεί σωστή οικονομική πολιτική», έναντι 68% που πιστεύει το αντίθετο. Το 22% εκτιμά ότι ο πρόεδρος «βρίσκεται κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».

Πάντως και η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ μειώθηκε κατά 3 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 35%.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.