Quantcast
"Κατρακυλά" η δημοτικότητα του Τραμπ - Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Politico - enikonomia.gr
share

“Κατρακυλά” η δημοτικότητα του Τραμπ – Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Politico

δημοσιεύτηκε:

Μειώθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο της προεδρίας του, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρόμπερτ Μάλερ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Politico / Morning Consult poll).

Παρά τη μείωση του ποσοστού αποδοχής, καταγράφεται μικρή υποστήριξη στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών εξουσιών (impeachment) από τον Τραμπ, όπως δείχνουν τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, ενώ ποσοστό 39% των συμμετεχόντων αποδέχεται θετικά την άσκηση της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τραμπ. Το ποσοστό αυτό είχε καταγραφεί στο 44% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το 39% αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ σε δημοσκόπηση του “ Politico.”

Το ίδιο χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού Προέδρου, είχε καταγραφεί και στα μέσα Αυγούστου του 2017, μετά το ξέσπασμα της βίας στους δρόμους του Σάρλοτσβιλ (Βιρτζίνια) από την ίδια δημοσκόπηση (Politico / Morning Consult poll). Περίπου έξι στους δέκα ερωτηθέντες ή ποσοστό 57% αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα άσκησης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.