Quantcast
Καθολικοί ιερείς κατηγορούν τον Πάπα Φραγκίσκο για αιρετικό - enikonomia.gr
share

Καθολικοί ιερείς κατηγορούν τον Πάπα Φραγκίσκο για αιρετικό

δημοσιεύτηκε:

Μία ομάδα 19 καθολικών ιερέων και ακαδημαϊκών κάλεσε τους επισκόπους να καταγγείλουν τον ΠάπαΦραγκίσκο ως αιρετικό, στην τελευταία επίθεση ακραίων συντηρητικών κατά του Ποντίφικα για μία σειρά θεμάτων, από τη θεία κοινωνία των διαζευγμένων έως τη θρησκευτική διαφορετικότητα.

Ο πιο γνωστός από την ομάδα είναι ο πατήρ Αϊντάν Νίκολς, ένας 70χρονος Βρετανός ιερέας του Δομινικανού Τάγματος, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους στον αγγλόφωνο κόσμο. Οι υπόλοιποι είναι λιγότερο γνωστοί. «Παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτή ως τελευταίο καταφύγιο για να αντιδράσουμε στη σωρευμένη ζημιά από τα λόγια και τις πράξεις του Πάπα Φραγκίσκου επί πολλά χρόνια, που προκάλεσαν μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας», ανέφεραν σε 20σέλιδη ανοικτή επιστολή τους.

Η ομάδα καταγγέλλει τον Φραγκίσκο ότι έχει χαλαρώσει τη στάση της Εκκλησίας σε μία σειρά θεμάτων. Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Πάπας δεν είναι κατηγορηματικά κατά των εκτρώσεων και ότι είναι πολύ φιλικός έναντι των ομοφυλόφιλων και πολύ εξυπηρετικός έναντι των Προτεσταντών και των Μουσουλμάνων.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο LifeSiteNews, μία ιστοσελίδα συντηρητικών καθολικών που συχνά αποτελεί την πλατφόρμα για επιθέσεις κατά του Πάπα. Πέρυσι, δημοσίευσε έγγραφο του πρώην πρέσβη του Βατικανό στην Ουάσιγκτον, Αρχιεπίσκοπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, που καλούσε τον Πάπα να παραιτηθεί.

Εκπρόσωπος του Βατικανό δεν σχολίασε την επιστολή, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες υποσημειώσεων, βιβλικές αναφορές και δηλώσεις προηγούμενων ποντίφηκων, ενώ καλεί τον λαό να υπογράψει διαδικτυακά.

Απευθυνόμενοι στους επισκόπους, οι συντάκτες της επιστολής σημειώνουν: «Ζητούμε για αυτό να αντιμετωπίσετε επειγόντως την κατάσταση με τη δημόσια εμμονή του Πάπα Φραγκίσκου στην αίρεση», ενώ ζητούν «να επιπλήξουν δημοσίως τον Πάπα για τις αιρέσεις που κηρύσσει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.