Quantcast
Moody's: Νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας αν δεν εφαρμόσει αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Moody’s: Νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας αν δεν εφαρμόσει αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα, εάν επιθυμεί να αποφύγει μια ακόμα υποβάθμιση του αξιόχρεού της, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Ο Moody’s υποβάθμισε τον περασμένο Αύγουστο το αξιόχρεο της Τουρκίας στη βαθμίδα Ba3 – τρεις βαθμίδες στην κατηγορία ‘junk’ (σκουπίδια) – με αρνητική προοπτική, εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρξει και νέα υποβάθμιση τους επόμενους 12-18 μήνες.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση του οίκου, η ύφεση της Τουρκίας, η βουτιά της λίρας, οι επικείμενες πιέσεις αναχρηματοδότησης και τα μειωμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα την έχουν οδηγήσει κοντά στην κορυφή του παγκόσμιου δείκτη εξωτερικής ευπάθειας που καταρτίζει ο Moody’s.

«Η αποτυχία να εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο, ευρείας βάσης, σχέδιο για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά ζητήματα και βραχυπρόθεσμα να περιοριστεί η πίεση από την μεταβλητότητα της αγοράς στη λίρα… αυτό θα ήταν σημείο πίεσης από την άποψη της πιστοληπτικής αξιολόγησης», δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου, Ιβ Λεμέ, στο Reuters.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.