Quantcast
Συγκέντρωση Ευρωπαίων ακροδεξιών στο Μιλάνο - Κατά της "Ευρώπης των ελίτ" ο Σαλβίνι - enikonomia.gr
share

Συγκέντρωση Ευρωπαίων ακροδεξιών στο Μιλάνο – Κατά της “Ευρώπης των ελίτ” ο Σαλβίνι

δημοσιεύτηκε:

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο αρχηγός της ιταλικής άκρας δεξιάς, κινητοποίησε σήμερα στο κέντρο του Μιλάνου τους οπαδούς του «κατά της Ευρώπης των ελίτ και του παρελθόντος», στο πλευρό μίας δεκάδας ακροδεξιών αρχηγών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Μαρίν Λεπέν.

«Σε αυτήν την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες», είπε απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν υπό βροχήν στην μεγάλη πλατεία του Ντουόμο, του καθεδρικού ναού του Μιλάνου. «Οι εξτρεμιστές είναι εκείνοι που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας», πρόσθεσε μπροστά τις γαλάζιες σημαίες του κόμματός του, της Λέγκα , και λίγες κόκκινες του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, η οποία συμβολικά «δάνεισε» στους εθνικιστές/λαϊκιστές συμμάχους της την Μασσαλιώτισσα, το εθνικό ύμνο της Γαλλίας, θεωρώντας ότι «η ημέρα της δόξας» των πατρίδων «έχει φθάσει», σε ομιλία της που προηγήθηκε του Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης κάλεσε τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 26 Μαΐου για να ξεπεράσουν την αριστερά στις ευρωεκλογές και να γυρίσουν την πλάτη στο παρελθόν. «Η επιλογή είναι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στον δρόμο και τα σαλόνια των επιχειρηματικών κύκλων», είπε.

Κεντρικός σταρ αυτής της συγκέντρωσης των ευρωπαϊκών κομμάτων της εθνικιστικής δεξιάς, ο Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε επανειλημμένα στην καθολική θρησκεία και στις ιουδαϊκές-χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, κραδαίνοντας ένα ροζάριο και επικαλούμενος την Παρθένο Μαρία.

«Basta islam», είχε φωνάξει λίγο πριν ο Γκεερτ Βίλντερς, του αρχηγού του Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία, πριν η Μαρίν Λεπέν περιλάβει «μία ολιγαρχία χωρίς σημεία αναφοράς, χωρίς ρίζες, χωρίς ψυχή, που μας κυβερνά με μόνη φιλοδοξία την υποταγή και στην διάλυση των εθνών μας».

«Λέμε “όχι” σε αυτή τη μετανάστευση που πνίγει τις χώρες μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των λαών μας, του κοινωνικού μας κράτους και τις αξίες του πολιτισμού», είπε η Μαρίν Λεπέν επικαλούμενη την Ευρώπη «των χιλιετιών», «κόρη της Αθήνας και της Ρώμης, του χριστιανισμού και του Διαφωτισμού». «Θέλουμε να ζήσουμε στην Γαλλία ως Γάλλοι, στην Ιταλοί ως Ιταλοί και ευρύτερα στην Ευρώπη ως Ευρωπαίοι», είπε.

«Μία θρησκεία που λέει ότι μία γυναίκα αξίζει λιγότερο από έναν άνδρα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί στη δική μου πατρίδα», φώναξε ο Ματέο Σαλβίνι, υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.