Quantcast
Παγκόσμια ανησυχία από τις εκρήξεις σε δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν - Το ένα χτυπήθηκε από τορπίλη - enikonomia.gr
share

Παγκόσμια ανησυχία από τις εκρήξεις σε δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – Το ένα χτυπήθηκε από τορπίλη

δημοσιεύτηκε:

Συναγερμός σήμανε στον Κόλπο του Ομάν έπειτα από επίθεση που έγινε σε δύο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή. Στα δύο δεξαμενόπλοια που εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σημειώθηκαν εκρήξεις.

Το ένα δεξαμενόπλοιο έχει σημαία Νήσων Μάρσαλ και το άλλο σημαία Παναμά.

Η ναυτιλιακή εφημερίδα Tradewinds, επικαλούμενη εταιρικές πηγές που δεν κατονομάζει, σημείωσε ότι το δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην νορβηγική εταιρεία Frontline επλήγη από τορπίλη ανοιχτά της ακτής της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και τα δύο δεξαμενόπλοια έχουν εκκενωθεί και το πλήρωμα τους είναι ασφαλές, αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρείχε βοήθεια στα δεξαμενόπλοια που εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν.

“Έχουμε ενημερωθεί για την φερόμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 το πρωί τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 7:00 το πρωί”, δήλωσε ο Τζόσουα Φρέι του Πέμπτου Στόλου.

Το βρετανικό ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με μεγάλη προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώνεται ένα μήνα μετά την επίθεση σε τέσσερα τάνκερ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Κόλπο του Ομάν.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, Tradewinds, jpost.com

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@PoliteMaps


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.