Quantcast
Μακρόν: Σήμερα θα αποφασίσουμε για τρεις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ - Πιθανόν αργότερα για τον επικεφαλής της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Μακρόν: Σήμερα θα αποφασίσουμε για τρεις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ – Πιθανόν αργότερα για τον επικεφαλής της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι τρία από τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ θα αποφασιστούν κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, ενώ η απόφαση για τον επόμενο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πιθανόν να ληφθεί σε δεύτερο χρόνο.

“Για εμένα είναι σημαντικό να μπορέσουμε να βγούμε από το Συμβούλιο αυτό με απαντήσεις και με μια νέα ομάδα”, είπε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Αυτή είναι η νέα ομάδα, για την οποία θα αποφασίσουμε, για τρία ονόματα σήμερα, για την ΕΚΤ πιθανόν λίγο αργότερα”, είπε.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για να προτείνει τα πρόσωπα για τέσσερα από τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ–περιλαμβανομένου του προέδρου της Κομισιόν και του προέδρου της ΕΚΤ–και ο Μακρόν είπε ότι “θα πρέπει να είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες”.

Ο Ολλανδός σοσιαλιστής, Φρανς Τίμερμανς, αναμένεται ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, υποστήριξαν σήμερα διπλωμάτες και αξιωματούχοι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.