Quantcast
Πολύ χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία - enikonomia.gr
share

Πολύ χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία

δημοσιεύτηκε:

Με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να καταγράφεται ιδιαίτερα χαμηλή και χωρίς σοβαρά επεισόδια έκλεισαν στις 7 μ. μ. (τοπική ώρα) οι κάλπες των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν από το πρωϊ στην Αλβανία.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσοστό συμμετοχής, αλλά σύμφωνα με την αντιπολίτευση, που απέχει από τη διαδικασία, κυμάνθηκε περί το 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια, τα οποία ωστόσο δεν προκάλεσαν προβλήματα στην όλη διαδικασία.

Σε αυτό συνέβαλαν και οι εκκλήσεις που είχαν απευθύνει οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στους οπαδούς τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να διοργανώσει την ψηφοφορία σήμερα και όχι στις 13 Οκτωβρίου όπως με διάταγμά του είχε καθορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και, κυρίως, του διεθνούς παράγοντα που κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εμποδίσει την ψηφοφορία, όπως απειλούσε, ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα, όπως και έγινε.

Το στοίχημα και για τις δύο πλευρές στη σημερινή ημέρα ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες.

Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση. Στελέχη της κυβέρνησης, όπως και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ωστόσο διακηρύσσουν ότι αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση και μόνο το γεγονός ότι στήθηκαν οι κάλπες.

Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το αποτέλεσμα όπως και δηλώσεις και εκτιμήσεις για την όλη διαδικασία αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.