Quantcast
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο - enikonomia.gr
share

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο

δημοσιεύτηκε:

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο.

“Είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί κάποιων Μέσων Ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα ότι ‘με την επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2019 η Τουρκία έχασε 92 χιλιάδες χλμ υφαλοκρηπίδας και την κυριαρχία κάποιων νησιών’. Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί οι οποίοι πηγάζουν από μεγάλη έλλειψη γνώσης ή εσκεμμένη διαστρέβλωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

“Η κυβέρνησή μας είναι πλήρως αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η στάση μας σχετικά με τα εξωτερικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας έχει κατατεθεί στα ΗΕ από το 2004 μέχρι σήμερα με διάφορες αφορμές. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη στάση μας αυτή η οποία αποτελεί εθνική κρατική πολιτική”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com/ΚΥΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.