Quantcast
Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν η ΕΕ μας επιβάλλει μέτρα θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο - enikonomia.gr
share

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν η ΕΕ μας επιβάλλει μέτρα θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει μέτρα εναντίον της Άγκυρας, τότε αυτή θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

“Η προσδοκία μας είναι ξεκάθαρη. Να εγγυηθούν τα δικαιώματα των Τ/Κ. Τυχόν βήματα εναντίον μας θα είναι αντιπαραγωγικά. Αν γίνει βήμα εναντίον μας θα απαντήσουμε, θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο”, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η συζήτηση σε επίπεδο μόνιμων εθνικών αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Κύπρος διαφώνησε με την παράγραφο που αναφέρεται σε περαιτέρω μέτρα, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο της δήλωσης, αναγραφόταν πως η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει επιπλέον «περιοριστικά» μέτρα στην Τουρκία, αν η Άγκυρα συνεχίσει τις γεωτρήσεις. Ωστόσο, η Κύπρος επιθυμούσε να αντικατασταθεί με «στοχευμένα» μέτρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.