Quantcast
Παροχές από τον Μάκρι μετά το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών - enikonomia.gr
share

Παροχές από τον Μάκρι μετά το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Κραχ που συμπαρέσυρε την παγκόσμια αγορά γνώρισε η Αργεντινή μετά το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών στη χώρα όπου επικράτησε ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης υπό τον Αλμπέρτο Φερνάντες. Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε μια σειρά οικονομικών παροχών, όπως η μείωση φόρου εισοδήματος των μισθωτών και η αύξηση των επιδοτήσεων για παροχή δημόσιων υπηρεσιών

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, που σήμερα βρίσκεται στα 12.500 πέσος (190 ευρώ), το ύψος της οποίας δεν διευκρινίστηκε, ενώ παράλληλα θα δοθεί επίσης έκτακτη κοινωνική βοήθεια 2.000 πέσος (30 ευρώ) στους μισθωτούς και 5.000 πέσος (76 ευρώ) στους δημόσιους υπαλλήλους και στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Μάκρι ανακοίνωσε επίσης ότι οι τιμές της βενζίνης στην Αργεντινή θα παγώσουν για 90 ημέρες στο πλαίσιο του σχεδίου του που αποσκοπεί να μετριάσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Το πέσο έκλεισε 4,29% χαμηλότερα στα 55,9 πέσος ανά δολάριο την Τρίτη αφού είχε φθάσει μέχρι τα 59 νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας. Η ισοτιμία του νομίσματος έναντι του δολαρίου έφθασε σε ιστορικό χαμηλό τη Δευτέρα, 65:1, σημειώνοντας πτώση 30%.

Ο Μάκρι περιέκοψε τις επιδοτήσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και άλλες υπηρεσίες προκειμένου να μειώσει το χρόνιο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, προκαλώντας τη σημαντικότερη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και της βενζίνης μετά την έναρξη της θητείας του το 2015. Οι επώδυνες περικοπές, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας δανεισμού ύψους 57 δισ. δολ. που διαπραγματεύτηκε με το ΔΝΤ πέρυσι, βύθισαν τη δημοτικότητά του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.