Quantcast
Πορτογαλία: Δημοσκόπηση δείχνει μεγάλη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος στις επικείμενες εκλογές - enikonomia.gr
share

Πορτογαλία: Δημοσκόπηση δείχνει μεγάλη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος στις επικείμενες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη νίκη του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές που θα γίνουν στην Πορτογαλία σε πέντε εβδομάδες (στις 6 Οκτωβρίου) δείχνει δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, μπορεί να κερδίσει για πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροαριστερό σοσιαλιστικό κόμμα έλαβε το 43,6% στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου από 43,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης – των Σοσιαλδημοκρατών – πήρε μόνο το 20,4%.

Η επίδοση του σοσιαλιστικού κόμματος είναι από τις υψηλότερες σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες του δίνουν ένα ποσοστό 37-38%, με το οποίο θα έπρεπε να βασιστεί πάλι σε τουλάχιστον ένα άλλο κόμμα για να μπορέσει να ψηφίζει νομοσχέδια στη Βουλή. Την τελευταία 4ετία, ο Κόστα κυβερνούσε με τη βοήθεια δύο ακροαριστερών κομμάτων.

Η κυβέρνηση Κόστα έχει επαινεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επενδυτές για τον συνδυασμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την ανάπτυξη της οικονομίας και την αναστροφή ορισμένων από τα μέτρα λιτότητας που είχαν επιβληθεί στην Πορτογαλία με το μνημόνιο την περίοδο 2011-14.

Πηγή πληροφοριών: Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.