Quantcast
Η Κίνα σχεδιάζει νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της - enikonomia.gr
share

Η Κίνα σχεδιάζει νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της

δημοσιεύτηκε:

H Κίνα σχεδιάζει νέα στήριξη στην οικονομία της, που περιλαμβάνει επενδύσεις σε υποδομές και στην περιφερειακή ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα μία συνετή νομισματική πολιτική με “εύλογα” άφθονη ρευστότητα, δήλωσε σήμερα το κρατικό συμβούλιο (όπως ονομάζεται το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας). 

Καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη επιβράδυνση εδώ και δεκαετίες, το κρατικό συμβούλιο ανέφερε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην καλύτερη ενοποίηση των δημοσιονομικών, χρηματοπιστωτικών και νομισματικών πολιτικών, την εμβάθυνση των μεταρρυθίσεων για την κεφαλαιαγορά και το περαιτέρω άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα. 

“Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη υποδομών, την υψηλή τεχνολογία, τον μετασχηματισμό της παραδοσιακής βιομηχανίας, τις κοινωνικές υπηρείσες και τις νέες αναπτυσσόμενες περιφέρειες”, σημείωσε το κρατικό συμβούλιο στην ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης υπό την προεδρία του αναπληρωτή πρωθυπουργού Λιου Χε. 

Ο μεγάλος μεταποιητικός τομέας της Κίνας συρρικνώθηκε τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, αν και ο τομέας των υπηρεσιών ενισχύθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες. 

Το κρατικό συμβούλιο σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να χρησιμοποιήσουν πιο καινοτόμα εργαλεία για να αντλούν κεφάλαια από πολλά κανάλια. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.