Quantcast
Λευκός Οίκος: Πιθανή μια συνάντηση Τραμπ - Ροχανί - enikonomia.gr
share

Λευκός Οίκος: Πιθανή μια συνάντηση Τραμπ – Ροχανί

δημοσιεύτηκε:

Ο Λευκός Οίκος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ιρανού ομολόγου του, Χασάν Ροχανί, μολονότι η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ είπε ότι οι επιθέσεις του Σαββάτου “δεν βοήθησαν” τις προοπτικές μιας συνάντησης των δύο ηγετών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο.

“Θα αφήσω τον πρόεδρο (Τραμπ) να ανακοινώσει” αν θα γίνει ή δεν θα γίνει η συνάντηση, πρόσθεσε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday.

Η Κόνγουεϊ είπε επίσης ότι το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να αντλήσει από τα στρατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα, αν παραστεί ανάγκη να σταθεροποιηθεί ο παγκόσμιος εφοδιασμός, μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράν ευθύνεται για σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών στόχων.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.