Quantcast
Τραμπ για Κούρδους Συρίας: Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους, εμείς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα δικά μας - enikonomia.gr
share

Τραμπ για Κούρδους Συρίας: Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους, εμείς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα δικά μας

δημοσιεύτηκε:

Την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρίαυπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις για την τουρκική εισβολή.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια ετήσιου συνεδρίου των συντηρητικών χριστιανών ακτιβιστών, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: “Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους, αλλά δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα, στην πατρίδα», μεταδίδει το Reuters.

Ο Τραμπ εκλέχτηκε το 2016 και ακολουθεί μια σκληρή πολιτική μετανάστευσης, μία πτυχή της οποίας ήταν η πρόθεσή του να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τραμπ την περασμένη Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια απότομη αλλαγή πολιτικής και διέταξε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων που είχαν αγωνιστεί με την πολιτοφυλακή του Κουρδικού YPG κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη βορειοανατολική Συρία. Μέσα σε λίγες ημέρες η Τουρκία ξεκίνησε μια επίθεση εναντίον του YPG, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση που βοηθά τους Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.