Quantcast
Ο Τραμπ απειλεί την Τουρκία με ισχυρές κυρώσεις - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ απειλεί την Τουρκία με ισχυρές κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω twitter ότι συνεργάζεται στο Κογκρέσο και με τις δύο παρατάξεις ώστε να επιβάλουν στην Τουρκία αυστηρότατες κυρώσεις μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Όπως σημειώνει ο Τραμπ “συζητώ με τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ και μέλη του Κογκρέσου, περιλαμβανομένων και Δημοκρατικών, σχετικά με την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να αναζητήσουμε επιπρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση σ’ αυτό. Η Τουρκία ζήτησε αυτό να μην γίνει. Μείνετε συντονισμένοι”.


Σε αμέσως προηγούμενες αναρτήσεις του, ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει ότι η επέμβαση αυτή στη βορειοανατολική Συρία και η εμπλοκή σ’ αυτήν είναι πολύ κακή ιδέα.

“Πολύ έξυπνο να μην αναμειχθούμε στην ένταση στα τουρκικά σύνορα για αλλαγή. Αυτοί που λανθασμένα μας έμπλεξαν στους πολέμους στη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να πιέζουν για πόλεμο. Δεν έχουν ιδέα πόσο κακή απόφαση έλαβαν. Γιατί δεν ζητούν μία διακήρυξη πολέμου;” και συνεχίζει: “Θυμάστε πριν από δύο χρόνια όταν το Ιράκ πολεμούσε τους Κούρδους σε διαφορετικό σημείο της Συρίας. Πολλοί ήθελαν να πολεμήσουμε με τους Κούρδους κατά του Ιράκ, για τους οποίους μόλις είχαμε πολεμήσει. Είπα όχι. Οι Κούρδοι εγκατέλειψαν τον πόλεμο δύο φορές. Τώρα το ίδιο γίνεται με την Τουρκία. Οι Κούρδοι και οι Τούρκοι πολεμούν πολλά χρόνια μεταξύ τους. Η Τουρκία θεωρεί το ΡΚΚ τους χειρότερους τρομοκράτες. Άλλοι μπορεί να θέλουν να παρέμβουν και να πολεμήσουν για τη μία πλευρά ή την άλλη. Άστους. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Ατελείωτοι πόλεμοι!”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.