Quantcast
Οργισμένη απάντηση Ερντογάν σε Ακιντζί: Την θέση του την οφείλει στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

Οργισμένη απάντηση Ερντογάν σε Ακιντζί: Την θέση του την οφείλει στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

«Εκτός ορίων με κάθε έννοια οι δηλώσεις του προέδρου της ΤΔΒΚ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος). Την θέση που κατέχει την οφείλει στην Τουρκία. Καλό θα ήταν να μάθει τα όριά του», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν στον Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που μίλησε εναντίον της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτησή του, άσκησε κριτική στην Τουρκία για τον πόλεμο στην Συρία, με αναφορές και στην Κύπρο το 1974.

Συγκεκριμένα έγραψε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία · όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Ειρηνική Άνοιξη”, δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο Μουσταφά Ακιντζί μετά τις αντιδράσεις κατέβασε την ανάρτησή του.

Πηγή: sigmalive.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.