Quantcast
Τουρκικές δυνάμεις πυροβόλησαν διαδηλωτές κοντά στο Κομπάνι - Δύο νεκροί και επτά τραυματίες - enikonomia.gr
share

Τουρκικές δυνάμεις πυροβόλησαν διαδηλωτές κοντά στο Κομπάνι – Δύο νεκροί και επτά τραυματίες

δημοσιεύτηκε:

Τουρκικές δυνάμεις, που πραγματοποιούν κοινή περιπολία με Ρώσους στη βόρεια Συρία βάσει της ρωσοτουρκικής συμφωνίας, πυροβόλησαν σήμερα διαδηλωτές κοντά στην πόλη Κομπάνι, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν κοντά στην πόλη κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή, παίρνοντας τον έλεγχο μιας περιοχής κατά μήκος 120 χιλιομέτρων των συνόρων της.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι δυνάμεις πυροβόλησαν με πραγματικά πυρά στον αέρα για να διαλύσουν κατοίκους που πετούσαν πέτρες στην περίπολο, σε μια προσπάθεια να την αποκλείσουν. Τότε οι δυνάμεις πυροβόλησαν και έριξαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, τραυματίζοντας τρεις.

Οι Σύροι Κούρδοι κάτοικοι διαμαρτύρονταν κατά τη διάρκεια των περιπολιών κατά της συμφωνίας, βάσει τη οποίας οι τουρκικές δυνάμεις εισέρχονται στην συνοριακή περιοχή. Οι πυροβολισμοί που αναφέρθηκαν σήμερα φαίνεται να είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό από τον Οκτώβριο που άρχισαν οι περιπολίες.


Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.