Quantcast
Ισπανία: Οι Ciudadanos και το Καταλανικό κόμμα δεν στηρίζουν τη συμφωνία Σάντσεθ - Ιγκλέσιας - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Οι Ciudadanos και το Καταλανικό κόμμα δεν στηρίζουν τη συμφωνία Σάντσεθ – Ιγκλέσιας

δημοσιεύτηκε:

Το ισπανικό φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα των Ciudadanos ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα στηρίξει την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των Σοσιαλιστών (PSOE) και του κόμματος Unidas Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Αντίθετα, ζήτησε να υπάρξει μια συμφωνία μεγάλου συνασπισμού των Σοσιαλιστών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ).

“Απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του PSOE και του ΡΡ για την επίτευξη μιας μετριοπαθούς και συνταγματικής συμφωνίας με τους Cs (Ciudadanos) στη βάση επίσημων συμφωνιών που είναι καλές για τη χώρα”, ανακοίνωσε το κόμμα.

Και το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι έτοιμο, σε αυτή τη φάση, να στηρίξει τη συμφωνία των Σοσιαλιστών και του Podemos.

«Αυτή τη στιγμή, η απάντησή μας είναι όχι», είπε η εκπρόσωπος του ERC Μάρτα Βιλάλτα, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αν θέλουν κάτι από εμάς, θα πρέπει να καθίσουν κάτω και να συζητήσουν την επίλυση της πολιτικής διαμάχης», πρόσθεσε, αναφερόμενη στο αυτονομιστικό κίνημα της Καταλονίας.

Οι Σοσιαλιστές εξασφάλισαν 120 έδρες στη νέα Βουλή και το Unidas Podemos 35, όμως για να λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης θα χρειαστούν τη στήριξη και άλλων κομμάτων, αφού δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.