Quantcast
Εγκρίθηκε η επόμενη Κομισιόν από το ευρωκοινοβούλιο – Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε η επόμενη Κομισιόν από το ευρωκοινοβούλιο – Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

To μήνυμα ότι η Ευρώπη “θα παρέχει πάντα καταφύγιο σε εκείνους που χρήζουν διεθνούς προστασίας”, πως είναι “προς το συμφέρον μας όσοι παραμένουν ενσωματωμένοι στην κοινωνία μας”, αλλά και πως ” η Ευρώπη θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου” έστειλε η επόμενη Πρόεδρος της Κομισιόν (αναλαμβάνει την 1η Δεκεμβρίου 2019) κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λίγο πριν από την συνολική έγκριση της επόμενης Κομισιόν ως σύνολο από την ολομέλεια.

Η επόμενη Κομισιόν εγκρίθηκε με 461 ψήφους υπέρ από συνόλου 707 ψηφισάντων, 157 κατά και 89 αποχές.

Συγκεκριμένα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τόνισε ότι “πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν έχουν δικαίωμα (ασύλου) να επιστρέψουν στην πατρίδα τους”. Σημείωσε ότι “πρέπει να σπάσουμε το σκληρό επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων” και “πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το σύστημα ασύλου μας, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ τις αξίες μας αλληλεγγύης και ευθύνης”.

Όπως είπε “πρέπει να ενισχύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε ένα πλήρως λειτουργικό Σένγκεν”. “Πρέπει να επενδύσουμε στις εταιρικές σχέσεις μας με τις χώρες προέλευσης για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες”, τόνισε η Φον Ντερ Λάιεν.

“Δεν θα είναι εύκολο – αλλά, ας θυμηθούμε τα λόγια του Vaclav Havel, είναι καλό να το κάνουμε”, διευκρίνισε.

“Η μετανάστευση δεν θα φύγει – θα μείνει μαζί μας”, ξεκαθάρισε.

“Ως εκ τούτου”, είπε, “μια Ευρώπη που είναι τόσο υπερήφανη για τις αξίες της και το κράτος δικαίου, πρέπει να είναι σε θέση να βρει μια απάντηση τόσο ανθρώπινη όσο και αποτελεσματική”.

“Και η ίδια ομάδα Μαργαρίτης Σχοινάς και Γιάβα Γιοχάνσον (Σουηδία) θα είναι επίσης υπεύθυνη για την ενίσχυση της εσωτερικής μας ασφάλειας”, συμπλήρωσε.

“Θα εξασφαλίσουν ότι η συνεργασία για την επιβολή του νόμου μπορεί να αντιμετωπίσει νέες και αναδυόμενες απειλές και θα διασφαλίσουν ότι η Ευρωπόλ, το καλύτερο εργαλείο μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος, είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό”, δήλωσε η Επόμενη Πρόεδρος.

Αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας η επόμενη Πρόεδρος ενθυμήθηκε ότι “όταν ήμουν κορίτσι, και ζούσα στις Βρυξέλλες, η μικρή αδελφή μου πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 11 ετών – Θυμάμαι την απόλυτη αίσθηση της αδυναμίας των γονιών μου – αλλά και του ιατρικού προσωπικού που της παρείχε φροντίδα”.

“Ο καθένας μας έχει παρόμοια ιστορία – ή γνωρίζει κάποιον που έχει. Ο αριθμός των περιπτώσεων καρκίνου αυξάνεται, αλλά βελτιώνουμε τη διάγνωση και τη θεραπεία”, είπε.

“Η Ευρώπη θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου”, ξεκαθάρισε.

“Στις αρχές του επόμενου έτους, η Στέλλα Κυριακίδη, θα ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο κατά του καρκίνου. Είναι το σωστό άτομο για να εξασφαλίσει ότι το σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου της Ευρώπης βοηθά στη μείωση του πόνου που προκαλείται από αυτή την ασθένεια”, κατέληξε.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.