Quantcast
Βρετανία: Προεκλογική αντιπαράθεση για την τρομοκρατική επίθεση - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Προεκλογική αντιπαράθεση για την τρομοκρατική επίθεση

δημοσιεύτηκε:

Η τρομοκρατική επίθεσητης Παρασκευής στη Γέφυρα του Λονδίνου έχει αναχθεί σε ακόμη ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων βρετανικών κομμάτων. Στο 10% η διαφορά τους σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, κατηγορεί το Συντηρητικό Κόμμα ως υπεύθυνο της επίθεσης λόγω του προγράμματος λιτότητας που το κυβερνών κόμμα ακολουθεί εδώ και εννέα χρόνια. Στο πλαίσιο της λιτότητας και προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού, οι δυνάμεις ασφαλείας έχασαν 20.000 αστυνομικούς.

Εκ μέρους του Μπόρις Τζόνσον, η Ντάουνινγκ Στριτ απαντά πως η μείωση της ποινής και υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένων για τρομοκρατία, έγινε με βάση νόμο του 2008, όταν στην κυβέρνηση ήταν το Εργατικό Κόμμα.

Ο κ. Κόρμπιν δεν λέει φυσικά πως ακόμη και με 20.000 επιπλέον αστυνομικούς δεν θα μπορούσε να προληφθεί μια ατομική τρομοκρατική επίθεση, όπως αυτή της Παρασκευής.

Αιτιάσεις για αυστηροποίηση της νομοθεσίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιντιπέντεντ, ο πατέρας ενός εκ των δύο θυμάτων που ήταν επικεφαλής του ανεξάρτητου προγράμματος κοινωνικής προσαρμογής και επανένταξης κρατουμένων, κατηγορεί την κυβέρνηση για εκμετάλλευση της επίθεσης προκειμένου να αυστηροποιήσει την νομοθεσία για κρατουμένους και κατηγορούμενους για τρομοκρατία.

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων δείχνει διαφορά 10 μονάδων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Καθώς φαίνεται, πάντα από τις δημοσκοπήσεις, οι Εργατικοί θα ξεπεράσουν το 30%. Αν οι Συντηρητικοί πέσουν, έστω και ελάχιστα, κάτω από το 40%, δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και η χώρα θα επανέλθει στο σημείο μηδέν.

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.