Quantcast
Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ: Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης προκαλεί σοβαρή ανησυχία - Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο - enikonomia.gr
share

Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ: Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης προκαλεί σοβαρή ανησυχία – Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Στο μνημόνιο που υπέγραψαν η Τουρκία με την Λιβύη αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Γιοσέπ Μπορέλ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε, η συμφωνία αυτή προκαλεί «σοβαρή ανησυχία» και εξέφρασε την «αλληλεγγύη» και τη «στήριξη» της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είναι σαφές ότι αυτό το έγγραφο προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή ας στην Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε ο Μπορέλ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο νέος ύπατος εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία έγινε γνωστή στις Βρυξέλλες «πολύ αργά» και ότι αυτή τη στιγμή οι ευρωπαϊκές αρχές την «εξετάζουν».

Όπως υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σε πολιτικό επίπεδο «έγινε σαφές ότι η συμφωνία είναι προβληματική για κάποιες χώρες και συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα» και πρόσθεσε πως «μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα σε ελληνικά νησιά».

Επανέλαβε, επίσης, τη θέση της Επιτροπής ότι «όποια συμφωνία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.