Quantcast
Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Με τη Λιβύη μπορούμε να κάνουμε γεωτρήσεις - Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα τους εμποδίσουμε - enikonomia.gr
share

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Με τη Λιβύη μπορούμε να κάνουμε γεωτρήσεις – Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα τους εμποδίσουμε

δημοσιεύτηκε:

Νέες απειλές από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ahaber ότι “κανείς δεν μπορεί να κάνει εργασίες στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδειά μας. Θα τους εμποδίσουμε”.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά: “με τη Λιβύη η συμφωνία είναι νόμιμη. Με τη Λιβύη μπορούμε να κάνουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις. Κανένας δεν μπορεί να κάνει εργασίες στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδεια μας. Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδεια θα τους εμποδίσουμε».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Άγκυρα, στον απόηχο και του αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35 είναι ανοιχτή σε εναλλακτικές όπως αυτή της Ρωσίας.


Τόνισε μάλιστα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και την πυραυλική βάση του Κιουρεσίκ στην περίπτωση κυρώσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.