Quantcast
Κίτρινα Γιλέκα: Κινητοποίηση στο Παρίσι μέσα στις γιορτές - enikonomia.gr
share

Κίτρινα Γιλέκα: Κινητοποίηση στο Παρίσι μέσα στις γιορτές

δημοσιεύτηκε:

Επιστρέφουν στους δρόμους της Γαλλίας, στις μέρες των γιορτών, τα Κίτρινα Γιλέκα. Η σημερινή μέρα, 28 Δεκεμβρίου, έχει οριστεί ως ημέρα μεγάλης κινητοποίησης, όχι μόνο από τα Κίτρινα Γιλέκα, αλλά και από τους απεργούς για τις συντάξεις. Είναι η 59η εμφάνιση των Κίτρινων Γιλέκων, αλλά και η 24η μέρα απεργίας για τις συντάξεις.

Το ραντεβού της συνάντησης, για μια από κοινού διαδήλωση, είχε δοθεί για τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βορρά (Gare du Nord), με κατάληξη της πορείας την καρδιά του Παρισίου, το Chatelet. Οι φόβοι για επεισόδια ήταν έντονοι από νωρίς. Παράλληλα οργανώνονται πολλές δράσεις στα διάφορα επαγγέλματα, σε όλη την επικράτεια.

Αποζημιώσεις λόγω διαδηλώσεων;

Παρά την ελπίδα για έναν καλύτερο τζίρο τις μέρες των γιορτών, τα καταστήματα που είναι στην πορεία των διαδηλώσεων παραμένουν κλειστά. Κάνοντας τον απολογισμό των ζημιών που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια του έτους, ο πρόεδρος της γαλλικής συνομοσπονδίας εμπόρων Φρανσίς Παλομπί αναγνώρισε με σημερινή του συνέντευξη ότι οι ζημιές στο Παρίσι έχουν ξεπεράσει το 50% του τζίρου. Σε άλλες περιοχές φτάνουν το 30-50%, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Η συνομοσπονδία εμπόρων διεκδικεί αποζημιώσεις.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.