Quantcast
Τουρκία: Σύροι αντάρτες υπογράφουν συμβάσεις για να πάνε στη Λιβύη - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Σύροι αντάρτες υπογράφουν συμβάσεις για να πάνε στη Λιβύη

δημοσιεύτηκε:

Εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που στηρίζονται από την Τουρκία, διέψευσε σήμερα ότι η Άγκυρα ζήτησε να σταλούν μαχητές του στη Λιβύη.

Στρατιωτική πηγή του FSA είπε ότι δεν αναπτύσσονται μέλη του στη Λιβύη. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, Σύροι μαχητές έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού, ως «σωματοφύλακες» για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εστάλη σήμερα στην Εθνοσυνέλευση. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας (…) θα επηρεαστούν αρνητικά αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις από τον λεγόμενο Λυβικό Εθνικό Στρατό και οι συγκρούσεις μετατραπούν σε σοβαρό εμφύλιο πόλεμο», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.

Πέρσι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη (κυρίως κοσμήματα, έπιπλα, πουλερικά και άλλα είδη) έφτασαν το 1,5 δισεκ. δολάρια και ήταν τετραπλάσιες από τις εισαγωγές (κυρίως μετάλλων) από τη χώρα αυτή. Στη Λιβύη δραστηριοποιούνται επίσης πολλές τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, όπως οι Ustay Yapi, Tekfen και Guris Insaat.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.