Quantcast
Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη: Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών για τα κοιτάσματα αερίου - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη: Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών για τα κοιτάσματα αερίου

δημοσιεύτηκε:

Η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν αφορά τα κοιτάσματα του αερίου αλλά είναι μία πολιτική διαδικασία για τη Λιβύη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας σε συνέντευξή του στη Bild am Sonntag, αναφερόμενος στα μνημόνια για τις θαλάσσιες ζώνες που έχει υπογράψει ο Ερντογάν με τον Σάρατζ. Κάλεσε δε όλους «να βγάλουν από το μυαλό τους τα συμφέροντά τους για το κοίτασμα φυσικού αερίου όσο μαίνεται ο εμφύλιος».

Ο Μάας διέψευσε ότι η Γερμανία δεν προσκάλεσε την Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου μετά από πίεση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στη διαδικασία. Και είμαι πολύ σίγουρος ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ενδιαφέρονται για την ειρήνη στη Λιβύη και ως εκ τούτου υποστηρίζουν τη Διάσκεψη», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της σημερινής Διάσκεψης, ο Χάικο Μάας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «κατορθώσαμε να συγκεντρωθούν όλοι σε ένα τραπέζι» και επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξουν δεσμευτικές συμφωνίες.

«Η Διάσκεψη μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για ειρήνη στη Λιβύη», αναφέρει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Λιβύη να εξελιχθεί σε «νέα Συρία», αλλά και για την ανάγκη να υπάρχουν στην χώρα λειτουργικές κρατικές δομές, προκειμένου να σταματήσει και η δράση διακινητών μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.