Quantcast
Η Γερμανία δεν θέλει να καταργηθούν τα μικρά κέρματα του ευρώ - enikonomia.gr
share

Η Γερμανία δεν θέλει να καταργηθούν τα μικρά κέρματα του ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Κατά της απόσυρσης των κερμάτων ενός και δύο λεπτών του ευρώ τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι σωστό να καταργήσουμε τα κέρματα των λεπτών», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός σήμερα στο Βερολίνο. «Πιστεύω ότι θα πρέπει πάντα να μπορεί κάποιος να ξοδεύει λογικά τα χρήματά του και εάν υπάρχουν χαμηλές τιμές να μπορεί να πληρώνει με κέρματα μικρής ονομαστικής αξίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μάρκους Μπλούμε, γενικός γραμματέας του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας (CSU), τόνισε: «Όποιος δεν τιμά το λεπτό (του ευρώ), τότε δεν του αξίζουν τα περισσότερα! Τα χέρια σας μακριά από τα μετρητά μας».

Ο Γιοχάνες Μπέερμαν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank) δήλωσε στην εφημερίδα “Bild”: “Όσο στο λιανικό εμπόριο υπάρχουν τιμές οι οποίες τελειώνουν σε 98 ή 99 λεπτά (του ευρώ) θα διατηρούμε τα μικρά κέρματα. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να υπολογίζουν ακόμα και το κάθε λεπτό που ξοδεύουν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.