Quantcast
Κορονοϊός: Όγδοο κρούσμα στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Όγδοο κρούσμα στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Το όγδοο κρούσμα κοροναϊού στην Γερμανία επιβεβαιώθηκε σήμερα στην Βαυαρία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Και ο νέος ασθενής, ένας 33χρονος άνδρας από το Μόναχο, εργάζεται στην εταιρία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Webasto, όπου έχουν εντοπιστεί έξι άλλα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του πεντάχρονου παιδιού που διαγνώσθηκε χθες από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βαυαρίας και νοσηλεύεται.

Αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας μετέφερε σήμερα στη Φρανκφούρτη 128 άτομα από την πόλη Γουχάν της Κίνας λόγω της επιδημίας του νέουκορονοϊού.

Οι επιβάτες – 102 Γερμανοί και 26 ξένοι υπήκοοι – εξετάζονται μέσα σε αίθουσα γυμναστηρίου του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό.

Όσοι δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο θα μεταφερθούν με λεωφορείο σε ένα στρατόπεδο κοντά στο Γκέρμερσχαϊμ, όπου θα μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, είχε δηλώσει ότι οι επιβάτες που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος δεν είχαν κανένα σύμπτωμα της νόσου.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊου στη Γερμανία εξακολουθούν να είναι επτά, όλα στη Βαυαρία. Πρόκειται για έξι υπαλλήλους της εταιρίας Webasto και για την κόρη ενός εκ των υπαλλήλων, κάτι που αποτελεί το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού εντός της οικογένειας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι “είναι σε πολύ καλή κατάσταση στην υγεία τους”, διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για πληροφορίες που έλαβε σε σχέση τα παιδιά των υπαλλήλων της Webasto, ότι απαγορεύτηκε να πάνε στον παιδικό σταθμό από τον φόβο της λοίμωξης, ότι άλλα κάθισαν χωριστά στο σχολείο, ή ότι μηχανικοί σε γκαράζ αρνήθηκαν να επισκευάσουν αυτοκίνητα εργαζομένων σε αυτή την εταιρία.

“Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που διαχέουν την αβεβαιότητα”, δήλωσε ο Σπαν. Η επαγρύπνηση έχει σημασία, αλλά και ηρεμία, εξήγησε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.