Quantcast
Γερμανία: Δημοσκόπηση δείχνει καταποντισμό των Χριστιανοδημοκρατών στη Θουριγγία - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Δημοσκόπηση δείχνει καταποντισμό των Χριστιανοδημοκρατών στη Θουριγγία

δημοσιεύτηκε:

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) φαίνεται ότι δέχονται βαρύ πλήγμα για το χάος που προκλήθηκε από την εκλογή του Τόμας Κέμεριχ (FDP) ως πρωθυπουργού του κρατιδίου της Θουριγγίας με τις ψήφους του CDU αλλά και του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τηΓερμανία (AfD).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενήργησε στη Θουριγγία το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το CDU που στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου τερμάτισε τρίτο με ποσοστό 21,7%, θα έχανε σήμερα περίπου δέκα μονάδες και θα έπεφτε στο 12%.

Το FDP, το οποίο είχε εξασφαλίσει την είσοδό του στο τοπικό κοινοβούλιο με μόλις 70 ψήφους και ποσοστό 5%, θα έμενε σήμερα εκτός, περιοριζόμενο σε ποσοστό 4%. Η Αριστερά, η οποία είχε κερδίσει τις εκλογές εμφανίζεται να ενισχύεται κατά 6 μονάδες και να φθάνει στο 37%, ενώ οι Πράσινοι από το 5,2% θα ανέβαιναν στο 7%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα από το 8,2% στο 9% και το ΑfD από 23,4% σε 24%.

Η συντριπτική πλειοψηφία (77%) των πολιτών στην Θουριγγία εκτιμά ως «λιγότερο καλό» ή ως «κακό» το γεγονός ότι ο Τόμας Κέμεριχ ανέχθηκε να εκλεγεί και με τις ψήφους της ΑfD, ενώ το 20% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56% όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση εκτιμούν πάντως ότι η εκλογή του με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την Θουριγγία αλλά και το πολιτικό σύστημα συνολικά στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.