Quantcast
Κορονοϊός: Στους 811 οι νεκροί στην Κίνα - Περισσότερα από 37.000 τα κρούσματα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Στους 811 οι νεκροί στην Κίνα – Περισσότερα από 37.000 τα κρούσματα

δημοσιεύτηκε:

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανέρχεται στους 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς άλλοι 89 ασθενείς έφυγαν από τη ζωή το Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Ανέβασαν πυρετό άλλοι 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που είναι σε καραντίνα στην Ιαπωνία

Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo .

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν.

Μέχρι τώρα, 64 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 2019-nCoV, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 εκδρομείς από 50 χώρες. Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP-Sputnik


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.