Quantcast
Κορονοϊός - Γερμανία: Βρισκόμαστε στην αρχή επιδημίας δήλωσε ο υπουργός Υγείας - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός – Γερμανία: Βρισκόμαστε στην αρχή επιδημίας δήλωσε ο υπουργός Υγείας

δημοσιεύτηκε:

“Καμπανάκι” για τον κορονοϊό χτύπησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. “η Γερμανία βρίσκεται στην αρχή επιδημίας κορονοϊού”, είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο Βερολίνο.

“Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς και αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τους 16 ασθενείς που είχαμε μέχρι τώρα, η αρχή της αλυσίδας των μολύνσεων των οποίων μπορεί να αναχθεί στην Κίνα», τόνισε.

“Σε αυτό το πλαίσιο”, πρόσθεσε, “είναι αμφίβολο εάν η τρέχουσα στρατηγική μας να περιορίσουμε τον ιό και να σπάσουμε την αλυσίδα της μόλυνσης θα συνεχίσει να λειτουργεί”.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τους υπουργούς Υγείας των γερμανικών κρατιδίων να επικαιροποιήσουν τα σχέδια τους για πανδημία και να προετοιμαστούν για την πιθανή εφαρμογή τους. Ο Σπαν τάχθηκε επίσης «υπέρ συχνότερων ελέγχων, εάν υπάρχουν συμπτώματα. Δεν επιτρέπεται να μη γίνει κάτι τέτοιο λόγω χρημάτων», τόνισε.

Στη Γερμανία ανακοινώθηκαν χθες νέα κρούσματα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Το βαυαρικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού στη Βαυαρία. Εκεί καταγράφηκαν οι πρώτες περιπτώσεις κορονοϊού στη Γερμανία. Από τις 14 περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν στην Βαυαρία, ένα άτομο βρίσκεται ακόμα σε κλινική στο Μόναχο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.