Quantcast
Κρουαζιέρες: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που λαμβάνονται - Σε ποιους απαγορεύεται η επιβίβαση - enikonomia.gr
share

Κρουαζιέρες: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που λαμβάνονται – Σε ποιους απαγορεύεται η επιβίβαση

δημοσιεύτηκε:

Tην υιοθέτηση επιπρόσθετων και ενισχυμένων μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού (COVID-19 ) ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, οι οποίες είναι άμεσα εφαρμόσιμες, τα μέλη της CLIA ανακοίνωσαν τα εξής:

– Απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν διέλθει από αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και από κάθε δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) από την ιταλική κυβέρνηση, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.

– Απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα, τα οποία σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβασή τους, έχουν έρθει σε επαφή, ή έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσληφθεί από τον COVID-19 ή είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα COVID-19.

– Πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους πριν από την επιβίβαση για την εφαρμογή αυτών των προληπτικών μέτρων. Οποιοσδήποτε παρουσιάσει συμπτώματα του COVID-19 θα υπόκειται σε επιπλέον ελέγχους και θα λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο το κόσμο, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του COVID-19 και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεδομένων των αυστηρών μέτρων που ήδη λαμβάνονται, όπως ορίζουν οι Εθνικές και Διεθνείς Αρχές Υγείας και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η CLIA και τα μέλη της υποστηρίζουν ότι τυχόν περιορισμοί στην κίνηση των κρουαζιερόπλοιων δεν δικαιολογούνται.

«Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων αποδεικνύει περαιτέρω τη μοναδική ικανότητα των εταιρειών κρουαζιέρας να ανταποκρίνονται γρήγορα στις εξελίξεις», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA, Kelly Craighead και πρόσθεσε «Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ενώ λυπούμαστε που αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην άρνηση επιβίβασης σε μερικούς από τους επιβάτες μας, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες κρουαζιέρας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.