Quantcast
Τσαβούσογλου: Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τους μετανάστες - Τι τους είπε ο Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Τσαβούσογλου: Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τους μετανάστες – Τι τους είπε ο Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

“Ο Πρόεδρος είπε ότι η ΕΕ δεν τήρησε την συμφωνία. Υπήρχε εποικοδομητική ατμόσφαιρα και όλα τα γεγονότα τέθηκαν στο τραπέζι, συζητήθηκαν όχι μόνο το μεταναστευτικό αλλά και οι σχέσεις μας με την ΕΕ” δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Περάσαμε σε μια νέα φάση στους όρους διαλόγου με την ΕΕ, αλλά η ΕΕ πρέπει να είναι ειλικρινής. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους μετανάστες, αλλά εσείς τι κάνετε; Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τους μετανάστες” πρόσθεσε.

“Πρέπει να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης. Θα προσπαθήσουμε να τον θέσουμε σε λειτουργία μέχρι τον Μάρτιο 2026. Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν το βάρος της Τουρκίας, τώρα που ανοίξαμε τις πύλες. Όταν φέυγουν οι μετανάστες, καταλαβάινουν τη σοβαρότητα της κατάστασης καλύτερα” πρόσθεσε.


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Πηγή: Yeni Safac


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.