Quantcast
Κορονοϊός-ΗΠΑ: Συμφωνία για επιπλέον «ένεση» 300 δισ. δολαρίων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Συμφωνία για επιπλέον «ένεση» 300 δισ. δολαρίων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Νέα «ένεση» ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται σφοδρά από την πανδημία του κορονοϊού, πρόκειται να χορηγήσει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν.

Είχε προηγηθεί συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών, την οποία επιβεβαίωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox, ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

«Υπάρχουν ακόμη ορισμένα σημεία που πρέπει να οριστικοποιηθούν αλλά έχουμε μια συμφωνία και πιστεύω ότι θα την εγκρίνουμε σήμερα» στη Γερουσία, είπε ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ. Εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και τηλεφωνικά «και μετά τα μεσάνυχτα» μεταξύ της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και του Μαρκ Μίντοους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Παρότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν συμμετείχαν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ή γερουσιαστές, ο Σούμερ είπε ότι οι Μνούτσιν και Μίντοους ήταν «σε στενή επαφή» με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, τον Μιτς Μακόνελ, αλλά επίσης και με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα από τη Γερουσία, στη συνέχεια να υπερψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τέλος να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τραμπ ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Ο Μνούτσιν είχε ανακοινώσει την Κυριακή τα κυριότερα σημεία αυτής της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για ένα πακέτο 300 δισεκ. δολαρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντί για τα 250 που είχαν προτείνει αρχικά οι Ρεπουμπλικάνοι. Επίσης, θα αποδεσμευτούν 75 δισεκ. δολάρια για τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και 25 δισεκ. για να αυξηθεί η δυνατότητα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό, όπως ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.

Τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στα 349 δισεκ. που έχουν ήδη δαπανηθεί για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ποσό που εγκρίθηκε στα τέλη Μαρτίου στο πλαίσιο του ιστορικού σχεδίου βοήθειας, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.